Modern Workplace Aficionado and Microsoft Certified Trainer

Al 40 jaar is het de ambitie van Microsoft om doelen en dromen te verwezenlijken. En daar gaan ze voorlopig gewoon mee door.
logo-microsoft-futureproef
Zelf ben ik begonnen met een Vendex 8086 met MS-DOS, daarna een nieuwe pc met Windows 95 en een paar computers en laptops verder heb ik zelf een Surface Pro 2.
Daarnaast nog een Dell Precision T3600 voor de HomeLabs om te simuleren van examenvragen. Misschien wordt de volgende wel een Surface Book.

Van 12 november t/m 22 november kon je in de M-Lab in Amsterdam een kijkje nemen in de geschiedenis van 40 jaar Microsoft.

Ik ben daar afgelopen zondag 22 november geweest. Het was even zoeken waar ik moest zijn in Amsterdam, maar dan toch het M-Lab gevonden.
De onthaal was vriendelijk en ook een kleine uitleg gekregen.
Het begon met een ovezicht van de geschiedenis van MS-DOS t/m Windows 10 op de ene wand en aan de andere wand verschillende oude en nieuwere modellen computers, laptops en tablets.
IMG_2862-1IMG_2859IMG_2860IMG_2857

In het midden stonden uiteraard verschillende modellen van de nieuwe Surface Pro 4.IMG_2861Iets verderop kon je nog je skills testen met het invoeren van oude MS-DOS commando’s. Helaas kwam ik niet verder dan 11 goede antwoorden.

Uiteraard stond daar ook de nieuwe Surface Book. Ook weer een mooi apparaat. Je kan het beeldscherm loskoppelen van het keyboard en dan het als een tablet meenemen of meewerken. Verwachting is dat deze in Q2 2016 op de Nederlandse markt komt.

IMG_2864

Uiteraard was er ook een overzicht van de ontwikkeling van de mobiele telefonie.
Met de nieuwste Nokia Lumnia’s met Windows Phone 10, heb je tegenwoordig een bijna complete pc in broekzakformaat. Met een handige “docking” kan je de smartphone op een beelscherm aansluiten. Keyboard en mouse erbij en je kan verder werken.

IMG_2866IMG_2867

Daarnaast waren er nog “kamers” met Xbox- en Azure-producten. Op het einde stond nog een Microsoft Surface Hub en de Microsoft HoloLens.

Eindconclusie: Microsoft heeft genoeg plannen voor de komende jaren. Ook het overzicht van de geschiedenis van Windows en de hardware was leuk om te zien.

You’ve successfully subscribed to Jeroen Burgerhout
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.