Modern Workplace Brewer, MVP & MCT

Kan ik een schone installatie van Windows 10 doen nadat ik de gratis upgrade naar Windows 10 heb uitgevoerd?

Deze vraag heb ik al enkele keren gekregen. Ik wilde het zelf ook wel weten, want mijn Surface Pro 2 was ook toe aan een schone installatie.

Gelukkig bestaat de mogelijkheid om een schone installatie van Windows 10 te doen met het product sleutels van je Windows 7 / 8 / 8.1 installatie.
Volg de stappen hieronder en je hebt een schone installatie op je pc / laptop / tablet staan.

Zodra je systeem upgrade naar Windows 10 via het gratis upgrade aanbod en deze automatisch online geactiveerd is, wordt je hardware ID gekoppeld aan de Windows 10 versie waar je naar geupgrade hebt. Je kunt controleren dat dit proces is afgerond als de activatiestatus in Instellingen -> Bijwerken en beveiliging -> Activering aangeeft dat “Windows is geactiveerd”.

Je hebt nu in de mogelijkheid om een schone installatie uit te voeren (booten vanaf media en Windows 10 installeren) naar dezelfde versie van Windows 10 zonder een productsleutel in te moeten voeren.

  1. Wees er zeker van dat je pc is geactiveerd voordat je overgaat tot het schoon installeren via Instellingen -> Bijwerken en beveiliging -> Activering. Wanneer de activatie nog niet is voltooid, kun je op Nu Activatie knop drukken om de activatie te voltooien
  2. Maak je eigen installatie media om een schone installatie mee uit te voeren op hetzelfde systeem via deze link
  3. Sla het veld voor de productsleutel over tijdens de Windows 10 setup. Windows 10 zal automatisch online activeren op deze systemen. De optie om dit veld over te slaan is alleen beschikbaar bij het booten vanaf media en het starten van de setup.

De automatische online activatie zal na het uitvoeren van de schone installatie van Windows 10 plaatsvinden indien er eerder een upgrade op het systeem is uitgevoerd en deze geactiveerd is.

Je kunt Windows 10 NIET activeren met een Windows 7 of Windows 8/8.1 product sleutel. De Windows 10 upgrade maakt namelijk geen gebruik van dergelijke unieke sleutels. Alle Windows 10 upgrades gebruiken dezelfde sleutel dat je systeem activeert wanneer je de upgrade vanuit Windows 7 of Windows 8.x systeem hebt gestart.

Houd er rekening mee dat wanneer je significante hardware wijzigingen doorvoert op je Windows 10 systeem (zoals bijvoorbeeld het moederbord), Windows kan vragen om een heractivatie. Dit is hetzelfde als in vorige versies van Windows (bijv. Windows 7 en Windows 8.1).

You’ve successfully subscribed to Jeroen Burgerhout
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.